Ungdomsseilerne markerer seg – stor deltakelse og VM plasser i fleng etter NC3

Ungdomsseilerne markerer seg – stor deltakelse og VM plasser i fleng etter NC3

Oppsummert fra årets tre første norgescup regattaer i optimist og laser, er at Stavanger Seilforening sine unge talenter fortsetter å markere seg kraftig på regattabanen.

Til sammen 16 seilere fra foreningen stilte til start under NC 3 i Moss forrige helg. Denne regattaen var den siste kvalifiseringsregattaen for uttak til flere av årets internasjonale mesterskap. Guro Gjesdal kapret Norges ene plass til ISAFs Youth Worlds i laser radial klassen for kvinner. Dette mesterskapet arrangeres i år på Corpus Christie, USA i juli. Videre sikret Sindre Garvik seg, som en av fem norske seilere, plass på laget som skal seile VM for optimistjoller på Kypros i august.

Under NC3 regattaen tok Hanna Katle Fjon og Jon Øivind Garvik henholdsvis sølv og bronse i laser 4,7 klassen. Med Aslak Iveland og Theodor Middelthon på 7 og 8 plass hadde altså foreningen fire seilere blant de 8 beste. I laser radial klassen endte Olai Hagland og Guro Gjesdal denne gang på fjerde og syvende plass.

Sølv og bronse til Hanna og John Øyvind

Stavanger Seilforening har for tiden den beste og en av de største lasergrupppene i landet. Ekstra gledelig var det derfor at foreningen også stilte hele fem optimistseilere fra Stavanger på startstreken. I tillegg til Sindre Garvik var Søren Homme Håland, Gudleik Kjøpsnes, Daniel Lundal og Lucie Franssen å finne i feltet. Sammen med en god gruppe lokale VK seilere og god oppslutning om årets Super Seil program for nybegynnere, lover dette godt for rekrutteringen av en robust gruppe av regattaseilere fra klubben også i årene som kommer.

Søren og Gudleik

Daniel

Fullstendige resultater fra NC3 i Moss – se link

Nå står sommerens internasjonale mesterskp for døren. I tillegg til arrangementene nevnt, vil seilere fra foreningen delta i laser radial VM og laser radial youth VM i Kiel samt laser 4,7 VM i Gdynia Polen. I tillegg ligger det an til at Helle Oppedal med sitt Bic brett kvalifiserer seg til å representere Norge i årets ungdoms OL i Argentina.

Stavanger Seilforening gratulerer alle utøverne og hovedtrener Youssef Akrout med imponerende resultater både som lag og individuelt. Lykke til i årets mesterskap!