Om oss

Om oss

Stavanger Seilforening ble stiftet i 1906 og er en av landets eldste seilforeninger. Med et medlemstall på nærmere 700 er Stavanger Seilforening også en av de største seilforeningene i Norge. Siden starten har havnen på Sølyst, et steinkast over sundet fra Stavanger sentrum, vært utgangspunkt for foreningens aktiviteter.

Foreningens visjon er “En god og utviklende møteplass for seilere»

Stavanger seilforening skal gjennom både sportslige og sosiale arrangementer og aktiviteter, samt drift og utvikling av foreningens seilsport- og havneanlegg på Sølyst, hytte og bryggeanlegg på Langøy, bidra til å utvikle seilermiljøet i Stavanger, og å påvirke utviklingen av seilsport nasjonalt.

Kappseiling i alle former har altid vært hovedfokus for foreningen. Havnen og Jolleanlegget vårt har direkte tilkomst til fjordbassenget Pinå som med stadig redusert nyttetrafikk er blitt tilsvarende mer egnet som regattabane og opplæring av barn og unge. Foreningen har også aktiviteter ut fra Våganes i båtforening sitt anlegg i Hafrsjord. Foreningen har også stort fokus på utvikling av seiling som ren friluftsaktivitet.

Båtklasser som for tiden er godt representert i foreningen er Optimistjolle, ILCAjolle (tidligere Laser), 2,4m, Snipe, B-One, J-70, Express og ety aktivt regattamiljø for storbåtseiling med fullt mannskap og shorthanded. Foreningen har et av landets beste og mest profesjonaliserte opplærings- og treningsprogram i seiling for alt fra de minste via internasjonale toppseilere til voksne nybegynnere. Til opplæringsformål disponerer foreningen joller og kjølbåter. For egen regatta- og turseiling holder medlemmene sine egne båter.

Foreningen er organisert under NIF og Norges seilforbund. Den administrers av en daglig leder som raporterer til medlemsvalgt styre. I tillegg har foreningen hovedtrener på åremålkontrakt. Havneanlegget på Sølyst har kapasitet til ca. 200 båter. Båtene fordeler seg mellom rene ragattabåter, rene turseilbåter og båter som brukes til kombinert seiling. I havnen fins båtbygger / seilbåtservice tilbyder. Foreningen drifter kranservice og opplagsmulighet på land, medlemsverksted, tørkeloft og servicebrygge.

Miljøet rund Klubbhus og Skipperstue er der alltid for de som ønsker en kopp kaffe og en drøs om seiling, – eller hva som helst. Seilforeningens eier også en øy i Ryfylke med havneanlegg og hytte som medlemmene har ekslusiv tilgang på. Langøy ligger like ved Reilstad på Finnøy kun 11-12 nm fra Sølyst. Det tar ca. to timer å seile inn dit og som oftest er det kamp om å ta imot fortøyningen enten man kommer som ny eller gammel seiler her.

Gjennom alle år har Stavanger Seilforening markert seg som et tyngdepunkt i seilmiljøet i sør-vest Norge og vil jobbe for å opprettholde denne posisjonen.