Stavanger-seilere markerte seg i CV Olympic Week i Torrevieja

Stavanger-seilere markerte seg i CV Olympic Week i Torrevieja

6 seilere fra Stavanger, Ålesund og Haugesund deltok i CV Olympic Week i Torrevieja i vinterferien. Tidligere Stavanger-trener Luka Radelic fulgte dem gjennom tre regattadager og tre treningsdager i solfylte Spania.

CV Olympic Week er en årlig regatta som arrangeres i Valencia, Alicante og Torrevieja. Laser Standard, Radial og 4.7 konkurrerte i Torrevieja 9.-11. februar, og 200 Laser-seilere deltok. Torrevieja bød på fine forhold med variert vind og endel bølger, og det ble avviklet seks race for Laser 4.7. Det var 67 deltakere i klassen, de fleste spanske, men det var også noen russiske og polske seilere i tillegg til de norske.

God innsats

De norske seilerne markerte seg stadig mer utover regattaen, og fikk flere topp 10-plasseringer. Tre av Stavanger-seilerne fikk pall-plassering og medalje: Hanna Katle Fjon på andreplass i jenteklassen, og Liv Middelthon som 3. beste jente. Theodor Middelthon ble nummer to av deltakerne under 16 år. To av seilerne endte på topp ti i regattaen totalt: Hanna Katle Fjon på 6. plass og John-Øivind Tollevik Garvik på en 9. plass.

Sølv og bronsemedaljer til Hanna og Liv
Sølvmedalje til Theodor i gutter U16

Lærte mye

Trener Luka Radelic mener samtlige seilere lærte mye av å konkurrere i store felt på høyt nivå.

– Det er viktig å seile offensivt, og etterhvert som vi jobbet med det kom også topp-plasseringene. I den siste regattaen var de fire SS-seilerne 1, 2, 6 og 9 på toppmerket. Da var det store bølger og sterk vind, altså ganske annerledes forhold enn på fjorden hjemme i Stavanger, sier han.

Sosialt og lærerikt

Trener og seilere bodde i leiligheter i et lite område kalt «Kardemommeby» av de lokale. Det lå 500 meter fra seilforeningen og bestod av pastellfargede, trivelige bygg med enkle og praktiske leiligheter. Deltakerne gav uttrykk for at treningsoppholdet var både lærerikt og sosialt.

– Gode vindforhold og gode rutiner hver dag i tillegg til dedikerte seilere gjorde dette til en velykket treningssamling, sier Luka Radelic.

«Pasta Party» Fra venstre: Luka, Liv, Theodor, John-Øivind, Aslak og Hanna

Skrevet av Elin Tollevik Garvik