Seminar med Silje Brathagen With for damer

Seminar med Silje Brathagen With for damer

Seminaret tar for seg to viktige temaer i regattaseiliing «Basic VMG og vinkler» og «Organisering og roller ombord».
Max 25 deltagere.
GRATIS
I klubbhuset til Stavanger Seilforening.
Påmelding her.

«Basic VMG og vinkler» er en ganske teoretisk presentasjon som sammen med din praktiske erfaring vil gi forståelse for valg du tar ombord og på banen. Du vil få forklart at din båt har et teoretisk fartspotensiale du kan sikte mot, og hvordan din båt vil ta deg fortest fra A til B. Du vil også lære forskjellen på relativ og sann vind (Apparent and True), og noen interessante astusser ved dette temaet.

«Organisering og roller ombord» er et ønske å videreføre elementer fra de profesjonelle lagene som vil gi nytte og glede hos alle nivåer. Med fokus på organisering og roller ombord vil man få bedre kommunikasjon og tydeligere arbeidsfordeling, og kort fortalt bedre resultater som de fleste synes er morsomt. Det handler om hvilke roller finnes ombord, hvilke grupperinger har man, og forventninger til hver rolle; hva er (eller er ikke) ansvaret til hvert individ. Presentasjonen er et naturlig resultat etter utallige erfaringer med «one-man-shows», mangel på involvering av mannskap og kaotiske uavklarte roller.

Silje With begynte å seile i voksen alder, men er nå en merittert kjølbåtseiler nasjonalt og internasjonalt. Hun seiler stort sett i rollen som navigatør som primært er en informasjon og tallknuser-rolle, og som krever stor forståelse for alle roller ombord. Hun er Norgesmester to ganger, senest nå i september i NM shorthanded. Hun har også vunnet Skagen Race overall ved flere anledninger. Fra 2017 frem til korona-situasjonen oppstod, har Silje seilt i Middelhavet sammen med verdenseliten i 50-fotsklassen Clubswan50. Til tross for gode resultater, har Silje ikke glemt hvor hun kommer fra og reisen hun har gjort i utvikling og kunnskap. «Det viktigste er å ha det gøy sammen», sier Silje, «og få muligheten til å seile på egne premisser med folk man liker»