Olai Hagland – Norgesmester laser 4.7

Olai Hagland – Norgesmester laser 4.7

Ran seilforening i Bergen arrangerte et flott NM for Laser klassene 4,7, Radial og Standard i helgen under særdeles krevende og friske forhold. Med vindstyrker som periodevis lå jevnt over 30 knop begge dagene var det lite rom for feil og duket for en virkelig test av seilerne såvel fysisk som seilteknisk.  

Vår egen Olai Hagland tok hjem NM tittelen i Laser 4,7 etter imponerende og overbevisende seiling. 4 førsteplasser av 4 tellende regattaer er det lite å gjøre med for konkurrentene. Gratulerer Olai ! 

Stavangerlaget, ledet av hovedtrener Luka Radelic, hadde hele 3 seilere blant de 10 beste i 4,7 klassen som talte 32 båter. Av våre ledet August Hanevik sammenlagt etter lørdagen men endte til slutt på en flott 4. plass. Jon Butler Wang leverte også jevnt sterke prestasjoner hele helgen og tok 10. plass. 

Foruten de nevnte topp 10 bestod Stavangerlaget også av de 3 «Laserrookiene» Guro Gjesdal, Anders Theodor Lindemark og Liv Cornelia Middelthon som alle tok steget over i Laser fra Optimist nå i høst. De fikk litt av en ilddåp i Bergen men de håndterte den overbevisende og lovende, klarte seg godt og lærte mye. 

Resultater: https://www.sailracesystem.no/regattasystem/regatta/meny/4920/LaserNM2016,RanSeilforening.htm 

Vel blåst Stavanger !