Ny info om strøm

Ny info om strøm

Nå er alle uttakene på strømsøylene merket med et nummer slik at alle båtplassene har sitt eget uttak + kwh måler.  

All bruk av strøm vil fra nå av bli fakturert for faktisk bruk.

DVS:

– Båtplass nr 1 på A bryggen har uttak nr. 1 på nærmeste søyle, båtplass nr 2 på A bryggen har uttak nr. 2 på nærmeste søyle osv.

– Alle båter som har hatt strømkabel ute har blitt flyttet til korrekt uttak.

– Alle uttak er blitt lest av ila. de siste dagene. Du har fullt mulighet til å lese av selv også. Kwh måler står ved siden av din sikring(samme nummer som kontakt nummer). Lås opp med flatt skrujern.

– Alle som har kontakt i uttak vil bli fakturert etterskuddsvis for faktisk bruk hver 4. mnd. Første faktura kommer ca 15. februar 2018. Bruk under 100kr vil ikke bli fakturert.

– Du som har båtplass «eier» ditt uttak. Det betyr at vi fakturerer all bruk fra ditt uttak. Ønsker du å bruke strøm en sjelden gang (lading etc.) anbefaler vi deg å låse ditt uttak med en liten hengelås. Ønsker du absolutt ikke å bruke strøm, gi beskjed så låser vi av den.

– Ikke flytt rundt på kontakter.

– Finner du ikke en kontakt med ditt nummer på, gi beskjed så finner vi en løsning.

– Dere som skal stå på land i vinter, legg strømkabel under båten så kobler vi deg opp på en kontakt.

Hvor mye strøm kan jeg bruke?

Totalt sett har vi kapasitet til at alle bruker ca 1000W kontinuerlig. Vi oppfordrer alle til å være restriktive og bruke «så lite som mulig». Jo mindre du bruker jo mindre må du betale. Forøvrig har hver kontakt sin egen 16A sikring.

Hva skjer hvis sikringen ryker?

Strømsøyler på B, C, D og E bryggen har sikring i skap på søylen. Døren åpnes med flatt skrujern. Sikring har samme nummer som kontakt. Strømsøyler på A bryggen må låses opp av SS adm. Send mail til larsole.gudevang@stavangerseilforening.no så fikser han det asap.

Hva er prisen på strømmen?

Vi forholder oss til SSB(https://www.ssb.no/elkraftpris/) sin gjennomsnittspris inkl. nettleie og avgifter som pr. i dag er er på 0,95kr pr. kwh. Vi legger til et lite adm. gebyr og lander dermed på 1,20kr pr. kwh. Dette er forøvrig en del billigere enn de fleste andre båt/seilforeninger i Norge.

Det betyr at hvis du bruker ca. 1000W kontinuerlig blir dette ca. 850Kr pr. mnd.