En sesong er over

En sesong er over

Årets seilsesong er for de fleste av oss historie. Vi kan se tilbake på den beste sommer på mange år. Sjelden har havnen på Sølyst vært så tom for båter i en juli mnd. Veldig kjekt å se at båtene er i bruk og til glede for sine eiere.

Langøy har vært flittig besøkt i sesongen, men er nå stengt. Vi kan se frem til 2015 med ”nye” brygger og bøyer. Forhåpentligvis er det også felt flere store trær gjennom vinteren.

Siste ukes vær viser at høsten er her. Når nå båtene gjøres klare for vintersesongen så gjelder følgende:

  • Alle båter som ligger på sjøen skal ha ”ren ”rigg. Dvs. at seil skal tas av. Alternativ må de festes forsvarlig slik at de ikke blåser ut. Det er unødvendig stor belastning for både båt og brygger når vinden tar tak i flaggende seil eller presenninger.
  • På flytende anlegg er det ikke ønskelig med presenninger som går over bommen.
  • Pass på at fall ikke slår mot masten. Unødvendig mye støy for våre naboer.
  • Sørg for at båten er forsvarlig og korrekt fortøyd.
  •  Sjekk båten din ofte.
  • For båter som står på land så må presenninger festes forsvarlig. Fylte kanner og lignende som holder presenningen på plass skal ikke være høyere enn 30 cm fra bakken. Påse at alle fall og stag fra riggen er festet forsvarlig og at de ikke slår mot masten.

Vannet i havnen blir stengt ca 10.november og alle slanger blir tatt inn.

Vinterstrøm kan som vanlig bestilles hos driftssjef. Ladning av batterier er inkludert i havneleien.

Men det trenger ikke være lenge til vi igjen møtes på sjøen,  lørdag 10. januar 2015 er det igjen klart for Subsea7 Nyttårsseilas!